Veelgestelde vragen

FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Beauty2Buy. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@beauty2buybeurs.nl. Je kunt ons natuurlijk ook altijd telefonisch jouw vraag stellen via +31 (0)30-800 7186

Algemeen

Beauty2Buy vindt plaats op 16, 17 & 18 september 2023. Je kunt de beurs iedere dag bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Beauty2Buy 2023 vindt plaats in hal 3 en 4 van de Jaarbeurs in Utrecht. Adres: Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht.

Nee. Blindengeleide- en hulphonden zijn natuurlijk wel van harte welkom.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor afspraken tussen klanten en derden, aangezien deze niet zijn gesloten met de organisatie.

Het beursteam staat klaar om je te helpen met verdere vragen. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 030-800 7186 of per mail: info@beauty2buybeurs.nl.

Doelgroep

Beauty2Buy is een vakbeurs voor actieve beautyprofessionals die hun vak serieus nemen. Het begrip ‘beautyprofessionals’ is natuurlijk breed, maar de organisatie richt zich vooral op de volgende groepen:

 • Schoonheidsspecialisten
 • Huidtherapeuten
 • Pedicures
 • Wellness-ondernemers en –medewerkers (spa’s, health centers et cetera)
 • Nagelstylisten
 • Visagisten
 • Kappers
 • Wimper- en wenkbrauwstylisten
 • PMU-specialisten
 • Eigenaren en medewerkers van afslankinstituten
 • Eigenaren en medewerkers van parfumeriezaken

Tickets bestellen

Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk beauty professionals op de beurs kennis en inspiratie komen opdoen, houden we de drempel qua toegangsprijs graag zo laag mogelijk. Welke prijs je betaalt, hangt af van je bestelwijze.

Online met KvK-nummer of registratiecode – € 12,50 (incl. btw)
Bestel je je kaarten online via jouw Kamer van Koophandel-nummer, dan kost je toegangskaart € 12,50 (incl. btw) in plaats van € 25,00 (incl. btw) per stuk.

Online met een registratiecode – € 12,50 (incl. btw)
Bestel je je kaarten online via een geldige registratiecode (via de vakbladen of je leverancier), dan kost je toegangskaart € 12,50 (incl. btw) in plaats van € 25,00 (incl. btw) per stuk.

Studententicket (alleen met de code van je opleidingsinstituut) – € 7,50 (incl. btw)
Speciaal voor studenten van opleidingen uiterlijke verzorging geldt een aparte toegangsregeling. Zij mogen de beurs uitsluitend op maandag bezoeken onder begeleiding van docenten. Voor hen geldt een speciaal studententarief van € 7,50 (inclusief btw).

Eindexamenticket (alleen met de code van je opleidingsinstituut) – € 0,00
Eindexamenleerlingen krijgen de gelegenheid om de beurs gratis zelfstandig te bezoeken om zich te oriënteren in het werkveld. Voor hen geldt een gratis tarief via de code die je als eindexamenleerling via je opleidingsinstituut hebt ontvangen.

Online bestellen is slim. Zo heb je lekker van tevoren alles geregeld en hoef je bij de entree niet in de rij te staan. Online bestellen kan op twee manieren: via een registratiecode of jouw Kamer van Koophandel-nummer.

Wij snappen dat je het misschien niet gezellig vindt om alleen naar Beauty2Buy te gaan. Bij een vakbeurs is het echter niet de bedoeling dat je met een hele groep vrienden of vriendinnen komt. Per registratiecode of Kamer van Koophandel-nummer kun je daarom één kaart voor jezelf kopen en eentje voor een introducé.

In de aanloop naar de beurs vind je registratiecodes in de speciale advertenties in verschillende vakbladen. Daarnaast hebben bijna alle exposanten op de beurs registratiecodes gekregen die ze uit mogen geven aan hun eigen klanten. Om zo’n code te bemachtigen, kun je dus het beste contact opnemen met jouw eigen leverancier(s) of zakenrelatie(s) die op de beurs staan. Je kunt ook altijd toegangskaart(en) bestellen via jouw eigen Kamer van Koophandel-nummer.

Ai, dat is vervelend. Het kan komen doordat het bestelsysteem alleen beautygerelateerde KvK-nummers herkent, omdat Beauty2Buy bedoelt  is voor beautyprofessionals. Wij werken met een geautomatiseerd systeem, gekoppeld aan de database van de Kamer van Koophandel. Wordt jouw nummer niet herkend dan kan het zijn dat je met een verkeerde hoofdactiviteit staat ingeschreven, je kunt dit aanpassen door direct contact op te nemen met de Kamer van Koophandel.

Mocht je hier een vraag over hebben, neem dan gerust contact met ons op via info@beauty2buybeurs.nl. Leg in je mail kort uit wat het probleem is en voeg ook je KvK-nummer en adresgegevens toe, dan kunnen wij jou nog sneller helpen!

Als het na de eerste keer niet lukt, kun je het beste nogmaals proberen na een uurtje (probeer ook eens een andere webbrowser of computer). Lukt het daarna nog steeds niet, dan kun je ons altijd gerust om hulp vragen! Het beste is om ons een e-mail te sturen via info@beauty2buybeurs.nl. Leg hierin kort uit wat het probleem is en voeg ook de registratiecode, je KvK-nummer en adresgegevens toe, dan kunnen wij jou nog sneller helpen!

Als je je besteltransactie hebt voltooid, worden jouw toegangskaart(en) en factuur naar je e-mailadres verstuurd. Heb je een dag na het bestellen nog niks ontvangen? Kijk dan eerst even in je spambox: wellicht dat de mails daarin zijn beland. Zo niet, stuur ons dan een e-mail via info@beauty2buybeurs.nl. Leg hierin kort uit wat het probleem is en voeg ook de registratiecode, je KvK-nummer en adresgegevens toe, dan kunnen wij jou nog sneller helpen!

Nee hoor, dat is niet nodig. Je kaart is geldig voor één van de drie dagen, het is aan jou om te bepalen wanneer je wilt komen.

Nee, dat is in principe niet nodig: we kunnen jouw ticket ook scannen vanaf je telefoon. In de gehele Jaarbeurs kun je gratis onbeperkt gebruik maken van draadloos internet van KPN HotSpots. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het internet precies bij jouw niet werkt! Download je ticket daarom voor de zekerheid op je telefoon, maak een screenshot of print hem gewoon. Lekker old school!

Op de beurs is een servicebalie waar ze jouw vragen graag beantwoorden. Je vindt de balie net voor de entree van de beurs, aan de linkerkant in de centrale hal van de Jaarbeurs.

Wat jammer dat je niet kunt komen! Wij kunnen je helaas geen geld teruggeven.

Bereikbaarheid

De Jaarbeurs beschikt over een aantal parkeerterreinen, waar je gemakkelijk je auto kwijt kunt. Als je eenmaal dicht in de buurt van de Jaarbeurs bent, staan de parkeerterreinen aangegeven op de blauwe ANWB-borden langs de weg. Op elke parkeerplaats zijn een aantal invalideplaatsen, dichtbij de entree.

Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station Utrecht en is dus uitstekend te bereiken per trein of bus. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeurs’. Je loopt in ongeveer 5 minuten naar entree Oost van de Jaarbeurs, waar de ingang van Beauty2Buy is.

Plan hier je reis met openbaar vervoer.

Faciliteiten

Er is een informatiebalie waar ze jouw vragen graag beantwoorden. Deze vind je gelijk na de toegangscontrole.

Verspreid over hal 3 & 4 vind je verschillende terrassen, waar iedereen naar eigen smaak wat kan vinden. Op de plattegrond van de beurs kun je de exacte plekken van de terrassen vinden.

Een echte beautyprofessional is zowel van binnen als buiten gezond! Maar het kan toch zijn dat je ergens een allergie voor hebt en dus speciale dieetwensen hebt. Geef deze aan bij de terrassen, we komen daar samen ongetwijfeld uit.

Wij proberen de beurs zo toegankelijk mogelijk te maken voor bezoekers met een rolstoel. Hiervoor hebben wij brede looppaden tussen de stands en is de gehele beursvloer gelijkvloers.

Die zijn er zeker! Elke hal heeft minimaal 1 mindervaliden toilet. Daarnaast zijn de looppaden extra breed en is de gehele beursvloer gelijkvloers.

De meeste exposanten bieden de mogelijkheid aan om te pinnen op hun stand. Betaal je liever contant, dan kan dat in veel gevallen ook.

 

Jazeker, want het is niet handig om op de beurs de hele dag met een jas en/of een tas te moeten rondlopen. Je kunt deze tegen een kleine vergoeding bewaakt laten opbergen in de garderobe van de Jaarbeurs. Die vind je bij de hoofdentree aan de Centraal Stationzijde (achter de roltrappen bij entree Oost).

Let op! Breng je jas en tas wel weg voordat je de beursvloer betreed, anders moet je weer terug lopen.

Loop dan even langs bij de informatiebalie van de beurs. Daar worden alle gevonden voorwerpen van die dag verzameld.

Kom je er thuis pas achter dat je iets kwijt bent? Kijk dan op www.ilost.nl/org/jaarbeurs, daar worden dagelijks alle gevonden voorwerpen op geplaatst.

Foto’s & video’s

Natuurlijk! Hoe meer sfeerimpressies, hoe beter. Neem dus vooral je (digitale) fototoestel, videocamera (GoPro) of mobiel mee om alle mooie momenten vast te leggen. De “selfie stick” mag ook gewoon mee.

Een (semi-)professionele camera is echter niet toegestaan. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van de beurs, neem dan contact op via info@beauty2buybeurs.nl, dan helpen we je verder.

Ja, het kan gebeuren dat je bewust of onbewust gefilmd of gefotografeerd wordt. Veel bezoekers en standhouders zullen impressies willen vastleggen voor zichzelf of voor hun klanten. Ook lopen er mensen van de pers rond en fotografen/filmers van de vakbeurs zelf.

Als je een toegangskaartje voor de beurs hebt gekocht, ga je akkoord met het gegeven dat je wellicht gefotografeerd of gefilmd kunt worden. Zowel Beauty2Buy als derden mogen vrij gebruik maken van deze foto’s en video’s. Wij geven ook op geen enkele wijze vergoedingen aan personen wanneer ze op de foto en/of video staan.

Exposanten

De beursvloer staat vol met vooraanstaande én veelbelovende leveranciers uit de beautybranche. Een overzicht hiervan vind je bij Exposanten overzicht of op de plattegrond van de beurs.

Natuurlijk! Stuur ons in dat geval een mail via sales@beautytradeprofessionals.nl of neem telefonische contact op via +31 (0)6 – 4151 2545. Als je een e-mail stuurt ontvangen wij graag jouw bedrijfsgegevens, een korte omschrijving van de werkzaamheden van jouw bedrijf en ook een telefoonnummer waarop wij je makkelijk kunnen bereiken. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.