Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs

Jaarbeurs ligt in het centrum van Utrecht, naast het centraal station, op loopafstand van het historische stadscentrum. Jaarbeurs is dus goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Trein

Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station Utrecht en is dus uitstekend te bereiken per trein. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’. Je loopt in vijf minuten naar het Beatrixgebouw of het hallencomplex van Jaarbeurs.

Plan hier je reis met openbaar vervoer

Plan je reis

Vooral in het weekend werkt ProRail veel aan onderhoud waardoor je langer onderweg kunt zijn. Plan daarom je reis ruim voor je vertrek met de NS Reisplanner voor een reisadvies met de exacte vertrek- en aankomsttijden. Check de tijden kort voor vertrek nogmaals op ns.nl of onderweg op de Reisplanner Xtra app.

Auto & Parkeren

Kom je met de auto naar Jaarbeurs dan is het handig om van te voren te kijken welk parkeerterrein het dichtstbij de Jaarbeurs-locatie van jouw bezoek is. Bekijk hiervoor de plattegrond. We adviseren je om onderstaand navigatieadres van het betreffende parkeerterrein aan te houden of vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB-borden met daarop de aanduiding ‘Jaarbeurs’ te volgen.

  • P2: Truus van Lierlaan, Utrecht
  • P4: Truus van Lierlaan, Utrecht

Voorkom wachtrijen en reserveer online alvast een parkeerplaats. Vul je kenteken in en rijd contactloos in en uit. Je kunt hierbij kiezen uit een dagkaart (van 0:01 uur tot 23:59 uur) of een avondkaart (van 18:01 tot 5:59 uur de volgende ochtend). Reserveren kan via deze link: www.jaarbeurs.nl/praktische-informatie.

Nieuw bij Jaarbeurs: betaal je parkeerkaartje met een QR code

Scan met je telefoon de QR-code op je parkeerkaartje en betaal gemakkelijk via iDEAL. Je hoeft dus niet meer langs de betaalautomaat, maar betaalt veilig en snel via je telefoon.

Park & Ride

Een combinatie van auto en openbaar vervoer is ook goed mogelijk. In de omgeving van Utrecht zijn meerdere stations met een Park & Ride voorziening zoals P+R Westraven aan de A12 (navigatieadres: Griffioenlaan). Hier parkeer je voor €5,- per dag en kun je met de tram gratis verder reizen naar Jaarbeurs (ca. 9 minuten, max 5 personen per parkeerticket). Zie ook slim parkeren in Utrecht.